lunes, 20 de julio de 2009

Convergéncia s’enganhe, Convergéncia mos enganhe.

Ara fin auem un nau modèl de finançament entà Catalunya, e per tant entà Aran.
Es chifres que van gessent enes mieis e es qu’an dat es partits politics son fòrça esperançadores. Mos vam apropant a un modèl federal coma eth que i a en Alemanha, en auti tempsi sistèma a seguir per CiU.
Mès ei estonant que era coalicion se opause a d’aguest modèl quan eth PP, eth sòn sòci en Vielha e Mijaran, a tornat a violentar era convivéncia per çò que reberà Catalunya. Que luenh demore aqueth pacte deth Majestic en eth que ne Convergencia conseguic tant, ne eth PP dèc çò qu’ère just entà disminuir eth deficit fiscau de mès de 15.000 milions d’euros qu’a Catalunya.
Ei normal que era Presidenta Aguirre s'opause a d’aguest acòrd, ja que Madrid pèrd part des privilègis de postguerra. Mès es autes comunitats governades peth PP estan encantades, pr’amor que arreceberàn fòrça mès sòs.
E digui que Convergencia s’enganhe, e mos enganhe, pr’amor que saben perfèctaments qu’ei un finançament just qu’auessen signat sense problèmes se ara governèssen. Acusen as tres partits deth govèrn de “Botiflers”, ja i tornam a repartir carnets de boni catalans e aranesi. Mès a un an des eleccions es grani estrategues de CiU deuen creir qu’ei era milhor manèra de guanhar vòts.
Vos prepausi que liegetz aguestes dues biografies:
  1. Va néixer a Vic (Osona) l’any 1969.
    Llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha treballat en una empresa de distribució d’aliments, en una entitat financera, en un despatx d’advocats i en una consultoria.
    Va ser militant de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) i membre de la junta de govern i del claustre de la UAB.

  2. Nascut a Barcelona el 24 de setembre de 1950. Casat, amb dos fills. Resideix a Barcelona. És doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, i catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona. Ha estat director de l’Institut d’Economia de Barcelona. Especialista en hisenda autonòmica i local, economia de l’Estat del Benestar i economia regional; és autor de nombrosos estudis i publicacions sobre aquestes matèries.
    Ha estat membre de la Sindicatura de Comptes de Catalunya entre els anys 1984 i 1989. Elegit diputat al Parlament de Catalunya pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) en la quarta (1992), la setena (2003) i la vuitena (2006) legislatures. Membre de la Comissió Mixta de Valoracions Estat-Generalitat (1989-1996). Ha estat el membre espanyol del Tribunal de Comptes Europeu des del 1994 fins al 2000. Secretari de Política Econòmica de la Comissió Executiva del PSC.

Era prumèra correspon ath responsable d’economia de Convergencia, Quico Homs. (Hònt: Centre d’Estudis Jordi Pujol). Era segona correspon a Antoni Castells (Hònt: Generalitat de Catalunya) Vosati jutjaratz qui ei eth mès cresible.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

ARAN non ei Catalonha.


vos dider

que Aran ei Catalonhha seguntes com?

Aran a besonh de un Estatut d´autonomia parelh que enquia 1830.

Catalonha a dret e Aran non?

que ei aço


Peir

Anónimo dijo...

¿y si hablamos de la "cagada" del ayuntamiento de Vielha con los comerciantes? ¡Que falta de previsión por parte del ayuntamiento para cerrar las calles los sabados de agosto!!. Ahora han conseguido que todo el mundo esté "emprenyat"!

Anónimo dijo...

Mejor hablemos de el super Zapaterazo con lo de cobrar del desempleo SÓLAMENTE aquellos a los que se les ha acabado el paro despúes del 1 de agosto.. Qué pasa que el resto no tenemos derecho a vivir....
Me fastidia mucho ver que yo que PAGO MIS IMPUESTOS EN ESPAÑA, HE TRABAJADO TODA MI VIDA EN ESPAÑA,TODOS MIS SUELDOS HAN REVERTIDO DE UNA MANERA U OTRA EN ESPAÑA Y POR LO TANTO EN EL GOBIERNO ESPAÑOL, QUE CUANDO TRABAJABA MANTENÍA CON MI PARTE DEL SUELDO A LOS PARADOS DE ESPAÑA, ahora que EL GOBIERNO ESPAÑOL debería ayudarme a mi, me da una patada en el culo y me dice que busque la vida... mientras otros que ni dejan el dinero en España, quizá sólo llevaban trabajando en España el tiempo justo para cobrar, no han mantenido casi a los parados de España, y de su sueldo sólo revierte en España una parte ínfima porque lo mandan a su país, a esa gente EL GOBIERNO ESPAÑOL SI QUE LES PAGA PARO....y con este comentario no pretendo ser racista, sólamente describir una realidad como una casa. Es eso justo? Qué les doy de comer yo a mis hijos...... aire? O los mando a la Moncloa para que los alimente el culpable de que se estén muriendo de hambre.
Este tema si que creo que merece que alguien diga o haga algo, sobretodo porque está afectando a muchísima gente de nuestro País, Aran, y no la chorrada de la carretera que al fin y al cabo sólamente tuvimos que hacer cola un sábado y como mucho media hora..
Señores, seamos serios y hablemos de temas importantes.