lunes, 8 de febrero de 2010

Quan s’acosta carnaval...

...tot s’hi val! O no...

Els aires de Carnaval bufen fort a la Vall d’Aran. La majoria dels regidors de Vielha van acabar la sessió plenària de l’Ajuntament amb cara d’incredulitat i sorpresa. Semblava com si Carnaval aquest any s’hagués avançat a l’equip de govern de Vielha (CDA-PP) i alguns s’haguessin disfressat més del compte. I és que resulta curiós i sorprenent observar com el PP votava a favor de defensar l’Estatut de Catalunya, a favor d’instar-se a si mateix a retirar el recurs d’inconstitucionalitat que té plantejat davant del TC, i a favor d’adherir-se a l’editorial conjunt de la premsa catalana “La Dignitat de Catalunya”. Embolica que fa fort, dirien alguns. Tots ells, acords que va presentar Unitat d’Aran – PSC al Ple de l’Ajuntament de Vielha e Mijaran.

Unitat d’Aran – PSC es va veure obligat a presentar aquets acords desprès que CDA de Vielha actués de forma deslleial envers el Síndic de la Vall, amb una actitud d’ambigüitat i defensa poc ferma de l’autogovern aranès. Ara bé, CDA també es va pujar a la carrossa amb el PP i va acabar donant suport a tots els acords presentats per UA-PSC. Més aviat perquè les circumstàncies l’obligaven, no fos cas que els caigués l’antifaç abans d’hora.

I és que CDA i PP creuen que la capacitat de mutació i d’actuar segons com bufa el vent és infinita mentre es sostenen al poder a Vielha. Per aquesta raó UA-PSC va decidir presentar aquests acords, i per això mateix cada partit ha quedat retratat. Però que no oblidin que, malgrat que ja s’acosta Carnaval, “la mona vestida de seda, mona se queda”. Perquè en política cada actor s’hi juga la credibilitat i la coherència política, i ningú es creu que CDA, i sobretot el PP de Vielha, actuessin segons les seves pròpies conviccions polítiques. I en aquest camp, malgrat apropar-nos a les festes de Carnaval, no tot s’hi val.

Roger Fort. Assessor Grup Polític Unitat d'Aran - PSC.

No hay comentarios: