martes, 1 de marzo de 2011

Te n'arrebrembes

Noticia deth 9 de Seteme de 2009 en diuersi mieis:

La Vall d'Aran tindrà per fi televisió pública

L'ajuntament de Vielha e Mijaran ha mogut fitxa per a la creació d'un canal de televisió de titularitat totalment o parcial pública a l'Aran. L'acord, amb l'empresa Televisió Sense Fronteres, es basa en la cessió d'un local municipal que pugui convertir-se en seu dels estudis. Segons ha anunciat el responsable de la companyia, Josep Adolf Estrader, les obres i el condicionament del local seran immediats i el nou espai disposarà d'un control tècnic, sala de redacció i un plató de televisió.

Ara per ara hi ha tres empreses que han rebut llicència per emetre en TDT: Televisió Sense Fronteres S.L., Lleida Televisió (Grup Segre) i el Consòrci Teledigitau Aran, creat entre els ajuntaments de Naut Aran, Vielha e Mijaran i Bossòst. Totes tres ja han reconegut estan en negociacions per fusionar-se i crear un sol canal. “Plantejar tres canals de TV a l'Aran és una utopia, per això cal unificar esforços amb les concessionàries que ja han mostrat l'interès i el compromís de tirar-ho endavant”, ha dit Estrader.

L'espai, situat als baixos de l’edifici del Palai de Gèu, a pocs metres de la biblioteca municipal, també serà la seu del futur centre de Producció i Doblatge en aranès. Segons l'alcalde, Pau Perdices, el centre obrirà la possibilitat de col·laboracions externes, ja que l'objectiu és impulsar produccions en occità per intercanviar amb el país veí. “És la nostra obligació mantenir la llengua i els mitjans públics en són un complement molt important”, ha dit Perdices.

El nou centre de producció també contempla la creació d'una emissora de ràdio municipal, ja que l'Ajuntament ja té aprovada la freqüència pública. El canal de televisió produirà material propi, com informatius o magazines, però també treballarà per a clients externs en condicions semblants a les d'una productora estàndard.

Resultat: Un locau uet, era inversion perduda e Television Sense Fronteres ne se sap a on ei.

Un aute exemple dera labor de govèrn resultat deth pacte entre Convergéncia e eth PP.

No hay comentarios: